Втори български гражданин е арестуван за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина след

...
Втори български гражданин е арестуван за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина след
Коментари Харесай

Арестуван е втори нарушител на карантината у нас

Втори български жител е задържан за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина след завръщане от чужбина, оповестиха от Софийската районна прокуратура. Първият арестуван при започване на седмицата за неспазване на наложителна изолация след завръщане от чужбина бе Владимир Каролев. 

Арестуваният Г.Н.Б. е с мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа. Досъдебното произвеждане е формирано от 04 РУ-СДВР, откакто завърналият се от Швеция с полет през Франкфурт български гражданин няколко пъти не е открит на непрекъснатия си адрес. След идването си на летище „ София “, е отказал да подпише формуляра за карантина и се отнесъл присмехулно със служителите на летището. Прокуратурата е събрала задоволително доказателства за задържането на Г.Н.Б. Преди ареста обаче му е била взета проба за COVID-19. След като станало ясно, че е негативна, Г.Н.Б. е арестуван. Предстои внасяне на искане за установяване на мярка за неотклонение на нарушителя.

В началото на седмицата финансистът Владимир Каролев бе арестуван за 24 часа в Разлог, откакто не е открит на софийския си адрес, където е трябвало да бъде под 14-дневна карантина след завръщане от Лондон. От негов пост във Facebook стана ясно, че се е разхождал в Пирин планина над Банско. На Каролев са повдигнати са две обвинявания – за нарушение на карантината и за подвеждащи публикации в обществените мрежи, в които се изяснява, че ограниченията против епидемията са безсмислени. Той е освободен против парична гаранция от 50 000 лева. Наказанието за нарушение на карантината е затвор до 5 години и санкция от 10 до 50 000 лева

В цялата страна се водят над 200 дocъдeбни прoизвoдcтвa зa нeспазване нa кaрaнтинa нa зaвърнали се от чужбина и на лица, кoитo са имали кoнтaкт cъс инфектирани. Заловените извършители всекидневно са връщани в домовете си. Нaд 24 000 са сложени под кaрaнтина в цяла България. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР